Prigodna poštanska marka „100 godina od rođenja Patrijarha srpskog Pavla” promovisana je danas na svečanosti u PTT muzeju.

Javno preduzeće „Pošta Srbije” je, u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom, na ovaj način uzelo učešće u sećanju na blaženu uspomenu patrijarha Pavla, posebnu ličnost u našem narodu.

Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća „Pošta Srbije”, istakao je da Pošta Srbije predstavlja instituciju koja se uporedo razvijala kao i srpska država. „Pošta danas predstavlja savremenu korporaciju koja posluje profitabilno, koja raste i razvija se, koja ima visok stepen društvene odgovornosti. Deo te misije je izdavanje ove poštanske marke posvećene počivšem patrijarhu Pavlu. Moja je poruka da svi skupa pokušamo da živimo makar malo na način onako kako je govorio patrijarh Pavle. Pošta će uvek negovati, pomagati i isticati ono što je važno za državu Srbiju i srpski nacion, jer ima delova države Srbije iz kojih su otišla sveštena lica, a ostali su prepoznatljivi i rado prihvatani poštari. Mislimo na Kosovo i Metohiju”, naglasio je direktor Krkobabić.

Opširnije na sajtu POŠTA SRBIJE.